Kuka olen

Olen erityisopettaja, koulutusalan yrittäjä, hankeasiantuntija ja entinen lukion englannin opettaja. 

Valmistuin jo vuonna 1993 englannin opettajaksi ja työskentelin ensin peruskoulussa, sen jälkeen pääopettajana Ahjolan kansalaisopistossa ja lopuksi useita vuosia Ylöjärven lukiossa sekä englannin lehtorina, että lukion erityisopettajana. 2000-luvun alussa olin mukana tekemässä lukion oppikirjasarjaa kustannusyhtiö Otavalle.

Vuonna 2013 perustimme nykyisen koulutusalan yrityksemme puolisoni kanssa, ja siitä asti olen sekä kouluttanut opettajia, että jatkanut englannin opetusta yrittäjänä.

Kuvassa Sanna Leinonen.

Työssäni englannin opettajana koen kaikkein merkityksellisimmäksi sen, että opiskelijat löytävän kielen oppimisen ilon ja hoksaavat, ettei se ole niin vakavaa. Vaikka opetan paljon kielioppia, niin kielioppi on kuitenkin vain väline, ei itseisarvo. Kieliopin opiskelu on tarpeellista tietylle tasolle saakka, mutta kaikkien hienouksien osaaminen on suurelle osalle ihmisistä aivan turhaa. 

Opiskelijoilta kuultua

“Oli todella hyödyllinen kurssi. Uskon, että kirjoitelmani parantuivat ja voin mennä levollisemmin mielin kirjoituksiin. Kiitos!”

”Kurssilla oli rento tunnelma ja ryhmäkoko oli sopivan pieni. Tehtäviä ei tehty liikaa mutta ei myöskään ehtinyt tylsistyä.” 

”Kurssi oli hyvä apu englannin kertaamiseen ja läpikäydyille asiolle tuli käyttö kokeessa.”

”Kurssi antoi enemmän kuin osasi odottaa !”

”Oli paljon erilaisia aiheita joten siitä sai hyvin apuja joka päiväisiin keskusteluihin. Oli hyvä päästä keskustelemaan aiheista joiden sanasto ei ole täysin hallussa, koska näinhän se menee oikeassakin elämässä. Oli hyvä että oli paljon parikeskusteluja koska niissä pääsee puhumaan eniten.”

”Opettaja oli kannustava ja ryhmässä oli hyvä henki. Tuntui mukavalta ja turvalliselta harjoitella yhdessä.”

”Kurssilla puhuttiin paljon erilaisista mielenkiintoisista, ajankohtaisista ja hauskoistakin aiheista. Pari-ja ryhmätyöskentely oli miellyttävää. Oli mukava tutustua muihin kurssilaisiin ja tuntui turvalliselta kun kaikilla oli kutakuinkin samat tavoitteet. Erityisen iloinen olen siitä että kurssilla tosiaan puhuttiin vain englantia! Ei tullut mieleenkään alkaa selittää mitään suomeksi!”

”Kiitos hyvästä kurssista 😊 Löysin viimein motivaationi englanninkielen pitkäjänteisempään kehittämiseen. Jos kurssi saa jatkoa niin olen ehdottomasti mukana!”